Mijn naam is Marion Fellerhoff.

 

Ik ben geboren, opgegroeid, en woon nog steeds, samen met mijn man en twee kinderen, in de Bourgondische, bruisende hoofdstad van Brabant, 's-Hertogenbosch!

Ik heb 1001 dingen gedaan en baantjes gehad die helemaal niets met schrijven te maken hebben, maar ik heb wel steeds voor mijn hobby geschreven. Ik ben dol op kinderen en ik heb dan ook een hele tijd gewerkt als oppasmoeder.  Daar heb ik veel van mijn inspiratie voor in mijn boekjes vandaan gehaald. Maar eigenlijk kun je overal inspiratie vandaan halen, op straat, in een winkel, in de bus of trein, in het park…enz. Momenteel heb ik mij helemaal toegelegd op schrijven. 

Wat ik allemaal heb geschreven? Columns, kindertheater over “Aartje Twinkel” en zijn vriendjes in het bos. En de tekst voor op een bijbehorende kinder-cd, en de volgende kinderboeken: 
waar is de muis?
Met de bus naar zee.
Een aap op het dak.
Aukje krijgt een broertje.

Uk wil de maan.

Als kind was ik al dol op lezen. Iedere week kwam er een grote paarse bibliotheekbus in de straat, en zodra ik kon lezen ben ik daar bijna ieder week heen gegaan om zo veel mogelijk  boeken te lenen. Ik vond het ook al heel snel leuk om zelf verhaaltjes te schrijven en die dan voor te lezen aan mijn jongere broertje en zusje, of aan andere kinderen uit de buurt.

Schrijven is eigenlijk een beetje een droom die uitgekomen is!

Wie ben ik...